Leírás
Borkészítés
Kíméletes, egészfürtös préselés. Mustülepítés és erjesztés 18 fokon, lélegző műanyag tartályokban, fejtés két hónap elteltével. Érlelés PP tartályokban; a júniusi derítést és szűrést követően a bor 2024. júliusában került palackba.
Évjárat
Kiváló évjárat, amikor minden tökéletesen alakult. 1997 óta a leghűvösebb tavasz, amely egészen júniusig kitartott, kiváló csapadékmennyiséggel. Virágzás június végén, ekkorra már a nyár is kellőképpen felmelegedett. Kifejezetten meleg július és augusztus, a 35 fok körüli hőmérséklet gyengébb terméskötést eredményezett, amely lazább fürtszerkezetet jelentett. A szüret eső nélkül zajlott. Az évjárat különlegességét az adja, hogy a borokat alacsony pH, élénk savak, gazdag aromák és nagy koncentráltság jellemzi.
Letölthető Boradatlap
Jakab Badacsony Rajnai Rizling 2023